torsdag 19 november 2015

Att kunna duscha normalt

I ett par månader har det bara kommit ljummet vatten ur vår duschblandare, det leder till att drar sig ganska mycket för att duscha för att man fryser nått kopiöst efter varje dusch, om sambon dessutom bestämmer sig för att diska när man står i duschen och snor det lilla varmvatten man lyckas pressa ut ur blandare, är det inte roligt.

Så i helgen tog jag tag i lite rörmokeri, bland annat kopplade jag ur vattenutkastaren så att vi inte råkar frysa igen rören i vinter och så var det ju då att prova att laga duschblandaren.
Det gick inte. Blandaren var så igenkalkad att den gick knappt att öppna så vi halvt slog sönder den för att få upp den, när vi väl fått upp den visade det sig att den var lika igenkalkad på insidan så ingen av de rörliga delarna funkade. Så var ingen idé att försöka fixa den utan det blev en tur till Bauhaus. Köpte dessutom ett nytt duschmunstycke för det vi hade innan var en förskräcklig sak i vit plast.

Fram med silikon (man kan aldrig ha för mycket silikon i badrum!) lite skruv och plugg!

Så! Lite finare och framförallt MYCKET bättre i duschrummet! Synd bara att resten av duschrummet inte är så snyggt, men det ska vi också ta tag i någon dag.

Efter en otroligt varm dusch blev det mys i soffan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar